Iets meer dan een jaar is Verlospunt, een vacaturebank voor verloskundigen, nu online. En met succes, want steeds meer opdrachtgevers en verloskundigen weten de weg te vinden naar Verlospunt. Doete Reitsma, zelf verloskundige en Tria van der Valk-Zwerver, obstetrieverpleegkundige en docent, zijn de initiatiefnemers achter de website. “We zagen met eigen ogen hoeveel moeite het soms kostte om diensten of vacatures in de obstetrische sector vervuld te krijgen. Het platform van Verlospunt is hiervoor de oplossing.”

Apotheekmedewerkers hebben er één, fysiotherapeuten, dierenartsen en logopedisten ook. En sinds mei 2016 hebben ook verloskundigen hun eigen vacaturebank: verlospunt.nl.

Verlospunt is geen mediator, payrollorganisatie of uitzendbureau, het gaat om het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Van der Valk: “We signaleerden op de werkvloer vaak tekorten, die dan door het bestaande team moesten worden ingevuld. Dat trekt een zware wissel op de teamleden. De kracht van Verlospunt is dat opdrachtgevers en verloskundigen elkaar zelf kunnen vinden, op elk moment van de dag. Zo sluiten we aan bij wat de obstetrische markt nodig heeft.”

Geschikte kandidaten

“Onze kernwaarden zijn kwaliteit en laagdrempeligheid,” zegt Reitsma. “We nemen persoonlijk contact op met elke verloskundige die zich inschrijft. Daarnaast controleren we gegevens en registraties en werken we met uitgebreide profielen waarin de verloskundige haar eigen specificaties en specialisaties kan aangeven. De opdrachtgever vindt daardoor vaak snel een geschikte verloskundige.”

Meer dan vraag en aanbod

Verlospunt brengt opdrachtgever en verloskundige bij elkaar, maar kan voor beide partijen nog veel meer betekenen. Voor opdrachtgevers biedt het platform een oplossing bij diensten die ad hoc ingevuld moeten worden en zorgt het voor meer speelruimte bij het opstellen van een vakantierooster. Ook bij een krappe formatie kan de website een rol spelen: de overgebleven uren, zelfs al zijn dat er maar enkele per maand, kunnen via Verlospunt worden geadverteerd en vervuld.

Opdrachtgevers zijn aangenaam verrast over de prettige werkwijze en het grote bereik van Verlospunt en de vervulling van hun vacatures. “Wij ervaren het gemak van Verlospunt. Niet alleen via de website komen er veel reacties, ook via social media hebben we een groot bereik,” zegt een aangesloten opdrachtgever.

Flexibel

Voor verloskundigen biedt Verlospunt vooral veel flexibiliteit. Verloskundigen die werken in de eerstelijnszorg kunnen met het aannemen van een dienst via Verlospunt ook eens een kijkje nemen in de tweede lijn, en andersom kan natuurlijk ook. Als een verloskundige op zoek is naar een andere baan, dan is het via Verlospunt eenvoudig om eerst een dienst mee te draaien bij de nieuwe opdrachtgever, om te bekijken of het van beide kanten ‘klikt’. Daarmee wordt een tijdrovende en dure sollicitatieperiode overbodig.

Voor echoscopisten wordt het via Verlospunt een stuk eenvoudiger om de BIG-registratie (bij) te houden door af en toe een dienst te draaien of een kortdurende vacature op te lossen.

“We hebben ondertussen honderden inschrijvingen van verloskundigen en opdrachtgevers en dagelijks komen daar nieuwe bij.” Van der Valk en Reitsma zijn blij met de positieve respons uit de obstetrische sector. “Verlospunt levert niet alleen een bijdrage aan het oplossen van tekorten op de werkvloer, maar bevordert ook de samenwerking tussen de verschillende werkvelden en helpt de competenties van de verloskundigen te vergroten. Verlospunt voorziet duidelijk in een behoefte.”

Registreren

Bent u enthousiast geworden om een oproep te plaatsen?

Ga dan naar www.verlospunt.nl om u te registreren.