Pampers® Premium Protection™ luiers: de beste bescherming

 

Het verschonen van luiers van pasgeboren baby’s vergt extra aandacht: hun huid is kwetsbaarder, de navelstomp is nog een heel gevoelig plekje en hun ontlasting is dun en zacht. Pampers ontwikkelde daarom speciaal voor pasgeboren baby’s de Premium Protection luier met de unieke bovenlaag om urine en ook vloeibare ontlasting te absorberen

 

Huidirritatie voorkomen

De huid van pasgeboren baby’s is kwetsbaar en gevoelig en heeft de beste bescherming nodig. Luierverschoningen vergen in de eerste weken speciale zorg. De ontlasting van pasgeboren baby’s is dan namelijk nog erg dun en zacht. Zeker als ze borstvoeding krijgen. De Pampers® Premium Protection™ luiers zijn speciaal ontworpen voor het opvangen van dunne ontlasting. Ze bevatten verschillende absorptielagen, met een unieke bovenlaag om ook vloeibare stoelgang snel van de huid weg te halen, waardoor de kans op huidirritatie geminimaliseerd wordt.

Bekijk deze video om te zien hoe de bovenlaag van Pampers® Premium Protection™ luiers de babyhuid zo goed mogelijk beschermt…

De navelstomp beschermen

De navelstomp is bij pasgeboren baby’s een gevoelig plekje waarmee tijdens het verschonen van de luier voorzichtig moet worden omgegaan. Ook de luier zelf mag het genezingsproces van de gevoelige navel niet verstoren. De Premium Protection™ luiers van Pampers zijn zo ontworpen dat ruimte voor het navelstompje is uitgespaard, waardoor ze bijzonder comfortabel zijn.

Zacht reinigen

De combinatie van ontlasting en urine kan leiden tot een hogere pH-waarde van de huid, waardoor pasgeboren baby’s sneller last hebben van huidirritatie. Het is daarom belangrijk om tijdens het verschonen van de luier de billetjes van pasgeboren baby’s met speciale babydoekjes te reinigen. Pampers sensitive vochtige doekjes helpen babyhuidjes schoon en in goede conditie te houden. Ze zorgen voor een milde reiniging die de natuurlijke pH waarde van de gevoelige huid sneller herstelt, aanzienlijk sneller dan met water en een washandje.

De juiste maat

De Pampers® Premium Protection™ luiers zijn beschikbaar vanaf maat 0. Pasgeboren baby’s groeien snel, dus zorg voor een luier die goed past. Ze zijn ook dermatologisch getest en vrij van de 26 allergenen uit de EU-lijst.

*Op basis van de verdeling van Pampers® Premium Protection™ maat 0-2 in Nederlandse kraamafdelingen jan-dec 2020.

Luiertips voor professionals op een rijtje

Download de PDF-folder met experttips over het verschonen van luiers bij pasgeboren baby’s.

  • Reken de eerste weken op een gemiddelde van 9 tot 12 luiers per dag.
  • Zorg voor 2 à 4 pakken van maat 1 (voor baby’s van 2 tot 5 kg). Pasgeboren baby’s groeien snel.
  • Het gewicht dat vermeld staat op de pakken is een indicatie. Kijk ook naar de lichaamsbouw van de baby voor de perfecte pasvorm.
  • De maten met een “+”-teken bieden nog meer absorptie voor baby’s die meer bescherming nodig hebben (bijvoorbeeld: maten 4 en 4+ zijn even groot, maar 4+ biedt meer absorptie).
  • Wist je dat je kunt overschakelen naar een grotere maat als de anti-lekrandjes meer dan normaal een afdruk laten rond de billetjes?

 

Pampers Professiepakket

Om kennis te maken met de producten van Pampers is er voor verloskundigen een professiepakket beschikbaar.

Klik hier om te bestellen.

Inhoud van het professiepakket

  • 1 pak luiers Pampers® Premium Protection™ maat 1 (2-5 kg)
  • 1 pak luiers Pampers® Premium Protection™ maat 0 (< 3 kg)
  • 1 doos Pampers Sensitive vochtige doekjes (12 doekjes per pakje x 24 pakjes per besteleenheid)
  • Wetenschappelijke brochure: Midwifery
  • 50 brochures “Welkom in de wereld van Pampers”

 Meer informatie over de verzorging van pasgeborenen baby’s vind u op Pampers.nl